Smaakvariaties

De smaakvariaties die gemaakt kunnen worden bij patisserie zijn oneindig. Hoe de taart eruit ziet is natuurlijk heel belangrijk, maar smaak natuurlijk net zo. Door de patisserie cursus van Pauline Cakes uit Moskou heb ik veel geleerd over smaak, verschillende bereidingen en technieken. Tevens volg ik momenteel een eenjarige patisserie studie waar ik tevens weer veel leer over de basisregels en principes.

De smaak van de taart en de uitstraling van de decoratie zorgen ervoor dat er vanuit beginsel (bloem, eieren etc.) een kenmerkend eindproduct ontstaat die geheel naar wens gemaakt kan worden. 

Per taart kan er een sponge, vulling en topping gekozen worden. De ingrediënten zijn overwegend biologisch en worden vanuit de basis bereid. Wanneer er bijvoorbeeld een 3-laagse taart wordt besteld dan kunnen er dus 3 soorten sponge, 3 soorten vulling en 3 soorten topping worden gekozen. 

Bruidstaarten hebben 4 smaakcombinaties dus geproefd kunnen worden in de tasty box. Deze smaken kunnen tevens ook weer gecombineerd worden. Mocht er een speciaal verzoek zijn wat betreft smaak of dieetwensen (vegan, glutenvrij, nootvrij oid) laat dit gerust weten. Ook dit is mogelijk. 

 

Smaakvariaties voor taarten

Vanille sponge met vanille crème, passievrucht mango curd en vers seizoensfruit

Vanille sponge, vanille crème (+vers fruit) en bosvruchtenbavarois

Vanille sponge met dulce de leche crème en vulling met geroosterde nootjes

Chocolade sponge met chocolade crème, ganache en geroosterde nootjes/verse aardbeien

Red velvet sponge met roomkaasfrosting en witte chocolade stukjes

Citroen sponge met lemoncurd, vanille crème en meringue stukjes

Maanzaad sponge met vanille crème, frambozenjam en verse frambozen

Sinaasappel sponge met vanille crème, sinaasappelcurd en likeur 43 siroop

Black velvet sponge met witte chocolade crème en vcrse bramen

Pink velvet sponge met witte chocolade crème en bosvruchtencurd

Wortel sponge met roomkaasfrosting, geroosterde nootjes of chocolade stukjes

Vegan smaakcombinaties

Maanzaad sponge met vanille crème, bosvruchtencurd en verse bosvruchten

Vanille sponge met vanille creme en passievrucht mango curd

Citroen sponge met lemoncurd, vanille crème en verse aardbeien (seizoen)

*Vegan chocolade cupcakes met karamelvulling en karamelfrosting

*Vegan smores chocolade cupcakes met chocoalde frosting

 

 

 

 Smaakvariaties voor bruidstaarten

Vanille sponge, bosvruchtencurd, vanille creme en vers seizoensfruit

Maanzaad sponge, frambozenjam, witte chocolade crème en verse frambozen

Citroen sponge, lemoncurd, vanille crème verse aardbeien

Chocolade sponge met chocolade ganache, vanille crème en geroosterde hazelnoot 

Smaakvariaties voor cupcakes

Vanille cupcake met frambozenvulling en roomkaasfrosting

Chocolade cupcake met chocolade ganache en witte chocolade frosting

Maanzaadcupcake met lemoncurd vulling en vanillefrosting

Wortelcupcakes/pompoencupcakes met dulce de leche vulling en dulce de leche frosting

Redvelvet cupcakes met witte chocoladefrosting